Joanna Roszkowska

WHAT I HAVE IN MY MIND

In de tentoonstelling WHAT I HAVE IN MY MIND presenteert de kunstenares ongeveer 20 van haar nieuwste duetten.

De zogenaamde “Duetten” – een combinatie van een beeldhouwwerk en een schilderij – vormen een compleet, elkaar aanvullend en doordringend verhaal waarin het ene het andere weerspiegelt.  De door haar gecreëerde abstracte schilderijen zijn intuïtief, vol van kleuren en expressie.

Keramiek

De keramische sculpturen van Joanna zijn een zoektocht naar nieuwe mogelijkheden van formele en poëtische uitspraken die zich op de spontane sensualiteit baseren die dankzij de klei mogelijk wordt. Kunsternares grijpt vaak naar moeilijke, beschamende of verborgen onderwerpen en ontbloot ze. Ze doorbreekt taboes en stereotypen. Haar sculpturen zijn soms sensueel, zintuiglijk en provocerend. Ze hebben betrekking op interpersoonlijke relaties als of de contacten tussen de mens en de natuur.

“In mijn werken probeer ik beweging op te vangen, dat ene moment dat ik wellicht in de vorm van de klei afsluit. Ik beschouw mijn sculpturen als driedimensionale schilderijen, ik koppel glazuur, ijzer- en chroomoxiden en natuurlijke roest aan elkaar. Op deze wijze verkrijg ik onherhaalbaar kleureneffect dat de gevraagde structuren benadrukt.” – aldus Joanna Roszkowska over haar kunstwerken.

De tentoonstelling van Joanna Roszkowska duurt t/m 24 juli 2022

Alle duetten zijn hieronder te zien: